2012 Svigermord

Svigermord
Stykket opføres i 2012 – som altid i Gundsømagle Forsamlingshus

Instruktør:  Ulrik kirkegaard

Handlingen

I denne farce bliver publikum inviteret med til fødselsdagsfest hos familien Schwanenflügel og vil på flere måder være med i festen.

Hvert år samles familien Schwanenflügel for at fejre familiens kvindelige overhoveds fødselsdag. Mest fordi stort set alle medlemmer er afhængige af hendes og mandens penge. Familien har været præget af mange intriger og tragedier gennem tiden og i år går det helt galt, da nogle familiemedlemmer omkommer på tragisk vis.

Hvem morderen er finder politiet ud af til sidst, men forinden får publikum lejlighed til selv at gætte hvem morderen er. Der vil være præmie til en (eller flere) af de heldige, der gætter rigtigt.

Farcen er også fyldt med rappe replikker og enkelte sange.

Da publikum er en del af fødselsdagsselskabet vil spisningen til lørdagsforestillingerne ske i stykkets pauser og undervejs vil der blive rig lejlighed til at skåle med ”familien”.

 

Svigermord er skrevet af Yvonne Cadovius og Dan Schlosser.

Se billeder fra forestillingen her

Medvirkende:

Villiam Larsen
Eva Hejlsø
Ivan Borch
Katja Søby Carlsen
Lotte Bjarnholt
Anne Nielsen
Kiit Damsgaard
Søren Hansen
Johnny Hansen
Rebecca Hejlsø

 

 

 

Personer:

Hermann Schwanenflügel Patricias mand gennem mange år. Forretningsmand af den hårdkogte slags, hvor penge er tykkere end blod. Selfmade fabriks og butikskæde ejer.
Patricia Schwanenflügel Gift med Herman. Elegant lidt vulgær snobbet der kan bevare facaden udadtil. Glad for penge og “yngre” mænd.
Ketty Schwanenflügel Patricia og Hermans ældste datter sin fars øjensten. En kontant og handlekraftig kvinde af den pragmatiske slags. God konservativ smag med den tøjstil som hendes faders penge giver råd til. Gift med Ulrik.
Cecilie Schwanenflügel Patricias og Hermans yngste datter. Langtids studerende i historie og antropologi. Familiens sorte får. Hun er meget selvstændig og rebelsk, som ikke giver ikke meget for sine forældres og sin  storesøsters livsanskuelse.
Ulrik Kastrup Gift med Ketty. Glat charmør i den billige afdeling. Er overbevist om at han er guds gave til især kvinderne, men er ikke kræsen, hvis bare han får bekræftigelse.
Svend Nielsen Cecilies kæreste. en meget anløben fyr, uden fast job, men masse af “forretninger”, for det meste af den lyssky slags. Han er ikke begejstret for familien, men ser muligheder i “svigerfars” penge.
Olga Schwanenflügel Hermans storesøster og indehaver af “Kroen”. Ikke noget finansgeni og har dårlig styr på det at drive den slags virksomhed.
Flora Schwanenflügel Olgas datter. En sky og sær pige, med spise forstyrelser. Er lidenskabelig forelsket i Ulrik.
Gunnar Schwanenflügel Hermans ældste bror og gift med Birthe som han ikke ofre den store opmærksomhed på, da han er “hemmelig” forelsket i Ketty. Han er meget stolt af sit job og det mangler hverken på iver eller troen på egne evner.
Birthe Schwanenflügel Gift med Gunnar som hun forguder. Hun synes at resten af familien er rædselsfulde.
Gerhardt Schwanenflügel Olga og Hermans yngste bror. Han er en rar og blød mand. Han fungerer som Olga’s køkkenmedhjælper og reserve kok. Han havde en ungdoms forelskelse i Patricia, som kostede ham en hjerneskade.
Lotte Lytzhøft Jacobsen Kvindelig kriminal kommisær af den effektive og emsige slags. En meget jordbunden og enkel type som ikke giver meget for penge, facade og manerer.
Ove Nielsen Svends lillebror og har fået job som hyggepianist til Patricias fest, men bag facaden skjuler der sig en helt anden person.

 

Bag scenen

Lys og Lyd Jonas Aaberg
Simon
Kulisser Arne Larsen
Sminke Eva Lynnerup
Lene Andersen
Kostumer Karina Dahl Nielsen
Kitt Rasmussen
Regissør Kari Hansen
Program Susanne Hagen
Holger Skovhaug
Sufflør Karin Hansen
Skilte og plakater Jørgen Henriksen

 


Spilledage i 2022:
Fredag den 4. marts
Lørdag den 5. marts
Fredag den 11. marts
Søndag den 13. marts