2017 Hendes nådes mand

Hendes Nådes mand.
Stykket opføres i 2017 – som altid i Gundsømagle Forsamlingshus

Instruktør:  Ivan Borch

 

Handlingen

I år står “Hendes Nådes mand” på plakaten, når Gundsømagle dilettantforening åbner dørene for premieren på årets dilettantforestilling, den 3. marts 2017. “Hendes Nådes mand”er skrevet af Erik F. Wegeberg.

I ugebladet “HØJT HUMØR”, der udkom i årene 1942 til ca. 1955, forekom en dengang populær serie causerier om den joviale og livs – glade godsejer, hofjægermester Hieronimus Hoppe’s bergmange muntre eventyr. På opfordring dramatiserede forfatteren Erik F. Wegerberg en af disse humoristiske beretninger til scenebrug. Årets stykke er en bearbejdning af dette lystspil, sangene er med kendte melodier.

Stykkes handling er kort fortalt: Hofjægermester Hoppe tror, han får en uventet “ferie”, da hans lidt stramtandede gemalinde skal rejse en uges tid. Sammen med sin gode ven, dyrlæge Møller, planlægger han et mindre orgie i den anledning. Midt under “festen” ankommer den unge pige, der skal være husholdningselev på godset, lidt for tidligt.

For at fuldende Hoppes problemer, kommer også hofjægermesterinden hjem, tidligere end planlagt. Den unge pige, der er hemmeligt forelsket i godsets flittige forvalter, er sendt til tjeneste på godset af sin adelige moder, for at lære husførelse på højere plan, idet hun – efter moderens planer – skal giftes med den pigeglade Baron, der bor på nabogodset. Men den unge frøken har ikke til sinds at følge moderens ordre.

Hoppe hjælper det unge par, godt assisteret af dyrlægen og dennes livlige veninde, der med meget appetit på livet, er på udkig efter en velbeslået mand, som hun kan tumle.

Slutningen – ja den er ikke så oplagt, som det kunne lyde…..

Med venlig hilsen

Instruktør Ivan Borch

Se billeder fra forestillingen her

 

På scenen Bag scenen
Johnny Hansen Heronimus Hoppe
Linette Petersen Clara Hoppe
Ulrik Kirkegaard Nikolaus
William Christiansen Møller
Villiam Larsen Hans Mortensen
Katja Rørbye Elvira
Lotte Bjarnholt Henriette Løvenskjold
Katrine Thomsen Elsie Løvenskjold
Lena Andersen Olga Svendsen
Ivan Borch Hinrich von Hirsch
Pianist Søren Hansen
Kulisser Ivan Borch
Sminke Franziska Larsen
Marianne Larsen
Kostumer Lena Andersen
Karina Kristiansen
Regissør Lena Andersen
Grethe Kirkegaard
Program Holger Skovhaug
Linette Petersen
Sufflør Karin Hansen
Plakater Lena Andersen
Skilt Flemming Madsen

 

 


Spilledage i 2022:
Fredag den 4. marts
Lørdag den 5. marts
Fredag den 11. marts
Søndag den 13. marts