Årets dilettant 1999

Årets Dilettant 1999 – Arne Larsen

Jeg er ligesom født på scenen i dilettantforeningen – min far (Holger Larsen) var med fra starten, hvor dilettantforeningen blev stiftet. Dengang var der to forestillinger om året – Gundsømagle Idrætsforening og Gundsømagle Dilettantforening.

Først i tresserne var jeg med i salen som publikum hver lørdag. Vi var mange børn dengang og vi sad på første række på en bænk helt op til scenen. I 1970 var jeg med til at spille “Barken Margrethe af Danmark”. Jeg var skibsdreng og det syntes jeg var meget sjovt. Derefter hjalp jeg i nogle år Jørgen Olsen (Tømrer-Jørgen) med at skifte kulisser indtil jeg flyttede fra Gundsømagle.

I nogle år var det ikke mere dilettant for mig indtil min kone Jette en dag siger om jeg vil med til Gundsømagle og se på hus. Ja, det kan vi da godt og det endte med et huskøb i 1984 i min fødeby. I 1985 var jeg så med igen på scenen. Vi spillede “Bdr. Østermann”, hvor jeg var en af brødrene. Hold da kæft – det var lige noget for mig og det blev det så også. Revy om efteråret og så i gang med dilettanten – dette varede i nogle år.

I 1992 skulle vi spille “Annie Get Your Gun” – et stort stykke. Jeg sagde nej til at være med at spille, da jeg skulle overtage kulissesiden, men det endte alligevel med en lille rolle samtidig. Stykket havde 8-9 forskellige scener, lys og lyd måtte vi leje til den første lørdag et sted og derefter lejede vi så til de sidste forestillinger i Kirke Hyllinge Amatørteater (Flemming Thomsen og Per Magnussen). Dette var jeg også med til så vinteren var besat mange aftener. Jeg er nu med i kulisser, lys, lyd og det har jeg det godt med.

“Under Sydens palmer” synes jeg ikke der var nogen udfordring i da vi gik i gang, men det var der trods alt. Et godt, sjovt stykke hvor alt alligevel gik op i en højere enhed.

Jeg kan vældigt godt lide at værre med i dilettantforeningen – godt humør – dejlige mennesker at være sammen med.

 

Jeg er meget stolt over at være blevet Årets Dilettant.

Arne Larsen


Spilledage i 2021:
Fredag den
Lørdag den
Fredag den
Søndag den