Årets dilettant 2014

Årets dilettant 2014 – Karsten S. Nielsen

Året`s stykke 2014

Lovenes ånd.

 

‘Lovenes ånd’ Prøv at smage på titlen. Første gang jeg hørte om den, tænkte jeg over, hvad ånden netop var i Dilettantforeningen. Hvilken type mennesker deltog, hvad var deres egen forventninger til året og til de nye deltagere, der skulle prøve at finde ind til sjælen i en forening med mere 80 år på bagen. Ånden i foreningen, som jeg har oplevet den, er ildhu, entusiasme, megen humor og en gevaldig sprudlende amatørglæde.

For at komme tilbage til ‘Lovenes ånd’….. Den var, til forskel fra de tidligere års forestillinger, en noget mere krævende forestilling, der var blevet skrevet i anledningen af 150-året for Grundlovens tilblivelse. Ville den kunne stå distancen i dagens Danmark og kan vi egentlig leve med den i den form, der på nær nogle ændringer, stammer fra 1849.

Jeg ved, at ikke kun jeg, men også flere af mine medspillere, havde et stort forbehold for stykket, og meget hyr med at sætte sig ind i historien. Samtidig var der megen snak om, hvorvidt foreningens faste gæster/publikum ville synes om den.

Som stykket kom tættere på, blev nerverne større og vi alle sammen mere indædte på, at det skulle lykkes. Samtidigt begyndte billetsalget, og heldigvis blev der som tidligere solgt rigtig godt.

Så oprandt dagen for første forestilling, og hele holdet viste sit sande jeg, og med den, grundlaget for stykkets succes. Alle forestillingerne løb rigtig godt af stabelen, og med sidste forestilling godt overstået, var der blot tilbage, at takke alle for en strålende indsats. Som altid skulle dette sluttes af med en hyggelig komsammen, hvor vi skulle mødes og spise lidt god mad og kåre årets dilettant.

Til min meget store overraskelse blev jeg valgt af holdet til at blive dette års dilettant, hvilket jeg føler som en meget stor ære. Når jeg tænker på, hvorledes jeg meget af vejen mod premieren, har hængt i øvebremsen, og ikke har lagt den nødvendige indsats, som mange af Jer andre har, så er jeg virkeligt beæret over titlen, og jeg vil med glæde have pokalen stående på et fremtrædende sted det næste års tid.

 

Tak til alle og tak en dejlig sæson og et godt samarbejde.

 

Vor gunst som tilforn

Karsten/Montesquieu

 


Spilledage i 2021:
Fredag den
Lørdag den
Fredag den
Søndag den